keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Sananvapaus

Sananvapauden tulisi olla itsestäänselvyys! Niin ei näytä olevan, josta alla kuvaamani episodi olkoon esimerkkinä.


Lukijani ovat saattaneet panna merkille aikaisemman blogini katoamisen. Siihen liittyen olen kopioinut viime viikkojen ajatustenvaihtoa palvelun tarjoajan kanssa. Loppujen lopuksi pyysin itse poistamaan sivustoni, koska olin menettänyt luottamukseni. Minusta ei ole hyvää yhteistoimintaa sellainen, että väitetään epämääräisesti kirjoituksissani olevan loukkaavaa sisältöä: "Kaikki sisältö, jota ... pitää loukkaavana, poistetaan välittömästi ja siitä ennakkoon ilmoittamatta!”

Hei Juhani,

Kirjoitan sinulle kotisivujen asiakaspalveluosastolta.

Olemme käyneet kotisivuillasi http://www.ojelmus.fi ja voimme nähdä että kotisivusi ei vastaa käyttöehtojamme. Olkaa ystävällinen ja poistakaa kaikki käyttöehtojamme rikkova sisältö seuraavan 24 tunnin sisällä. Jos et tee tätä itse, niin me poistamme kotisivusi.


Hyvä asiakaspalvelu!

Voisitteko täsmentää, mikä tarkkaan ottaen ei vastaa käyttöehtoja? Nyt luin niitä ehtoja ja havaitsin, että
"Palvelussa olevalle kotisivulle ei saa laittaa valokuvia, jotka on julkaistu jollakin muulla verkkosivustolla."

Vai tarkoitatteko jotain sisältöön liittyvää?

Vastaus:
Hei Juhani Korpela,

Kiitos viestistäsi.

Näyttäisi siltä että olet siivonnut sivustosi sisältöä edellisen viestimme jälkeen. Kiitos tästä, voit jatkaa sivujesi käyttöä normaalisti.

Yst. terv.
XX


Näyttäähän se hyvältä varmaan, kun siivosin sieltä pois melkein kaiken ja siirryin käyttämään muita blogeja. Kotisivunne ovat kuitenkin tarjonneet sen verran hyvää palvelua, että en haluaisi luopua niistä kokonaan. Siksi toivoisin tarkennusta, mikä oli mielestänne virheellistä sisältöä.

On erinomainen asia, että lainoppineet tekevät varsinaisen työn tällaisten WinCapitan kaltaisten juttujen kanssa. Itse olen maallikko ja sellaisena pysynkin. Vierastan keskustelua, missä minä ja muut maallikot kiistelevät näennäisen asiantuntevasti ja kiihkeästi lakipykälistä ja niiden tulkinnoista. Keskeneräisiä pohdintoja olen silti rohjennut tuoda esille kirjoituksissani.

Oma fokukseni on siellä, missä minulla on asiantuntemusta. Pyrin kirjoituksillani välittämään jotain ihmisen mielen maailmasta ja sen vaikutuksista oikeusprosesseihin ja yhteiskunnassa laajemminkin. Opin kaiken aikaa lisää sekä kirjoittamisesta sinänsä että asiasisällöistä.

Case WinCapitan yhteydessä kirjoitan ainakin päähänpinttymistä ja ennakkoasenteista ja niiden sitkeydestä itse kullakin. Toiseksi kirjoitan lukemisen ja kuuntelemisen vaikeudesta ja jokaisen mahdollisuudesta kehittyä sillä saralla. Jos ei siinä pääse eteenpäin, ei voi oppia uutta! Kolmanneksi kirjoitan ajattelemisen tärkeydestä ja vuoropuhelun merkityksestä. On myös hedelmällistä opetella ilmaisemaan itseään selkeästi, jotta kommunikaatio toimisi molempiin suuntiin. Neljänneksi fokusoin siihen syvään vaikeuteen, mikä osalla ihmisistä johtaa ainaiseen epäilykseen toisten ihmisten pyrkimysten suhteen. Epäilyksillä on tietysti sijansa, mutta se usein johtaa vääristyneeseen käsitykseen todellisuudesta ja turhiin riitoihin, joita sitten ratkotaan raastuvissa. Kyynisyydestä ja mahdollisuuksista sen korjaamiseen puhun myös paljon. Ajattelen nimittäin, että se tauti ajaa ihmistä paitsi hankaliin riitoihin ja oikeudenkäynteihin, myös sairastuttaa fyysisesti. Toisia nälvimätön huumori on myös esillä kirjoituksissani. Sen pyrkimys ei ole loukata ketään vaan päinvastoin auttaa pois jatkuvan loukkaantumisherkkyyden loukusta.

Sananvapauden ja demokratian pohdinta pintaa syvemmältä on myös ollut kirjoitelmieni aiheena. Taiteen eri muodoissaan, ja varsinkin kirjallisuuden ja elokuvataiteen merkityksen olen halunnut tuoda lukijoittenikin ajateltavaksi. Siinäkin tärkeimpänä haasteena olen nähnyt ohjaamisen tällaisten kokemusten pariin silloin, kun kyynisyys ja toivottomuus alkaa vallata mielen liian pitkäksi aikaa.

Ystävällisesti

Juhani Korpela

Vastaus:
Kiitos viestistäsi.

Kotisivuiltatanne löytyi käyttöehtojamme loukkaavaa sisältöä, jonka olet jo sivuiltasi poistanut.

Yst. terv.
XX

Hämmästyin kovasti blogini ylläpidon toimintaa. En saanut heiltä minkäänlaisia perusteluja uhkaukseensa poistaa kirjoitukseni. He jopa aikoivat tehdä sen työn 24 tunnin sisällä, jos en poista jotain. Kysymykseeni poistettavan sisällön laadusta en saanut minkäänlaista vastausta. En myöskään saanut tietää, oliko aloite tullut joltain lukijalta, vai kenties viranomaiselta. En jaksa uskoa, että blogin sensuuri olisi omasta aloitteestaan tällaiseen ryhtynyt.

Kirjoitin siis näin:
Koska en voi oikeasti käyttää kotisivujanne, irtisanon palvelunne. Voidakseni kirjoittaa jotain blogiini, minun tulisi tietää millä tavoin olin loukannut käyttöehtoja.

Olen pettynyt, kun ette vastaa kysymyksiini. Ja siihen kiireeseen, jolla piti toimia. Annoitte uhkavaatimuksen, että minun tulee korjata jotain sivuillani tai poistaa ne 24 tunnin sisällä viestistänne. Muussa tapauksessa poistaisitte kotisivut itse. Onneksi olin koneeni ääressä ja pystyin tallentamaan kirjoitelmani. Kamala kiire siinä oli! Enkä voinut tehdä minkäänlaista valintaa.

Olen siis irtisanonut palvelunne ja bloginne käyttäminen on käynyt mahdottomaksi 20.5.2015. En voi kirjoittaa mitään kummallakaan sivullani.Tämä johtuu edellä kuvailemistani syistä. En ole todellisuudessa kirjoittanut mitään "loukkaavaa" blogiini. Perusteeksi sellaiselle väitteelle ei riitä mikään epämääräinen viittaus sellaiseen. Arvelen, että sensuurinne ei ole kovinkaan tarkkaan lukenut kirjoituksiani ja on tehnyt virheellisiä päätelmiä. Se on sinänsä ymmärrettävää, sillä olihan tekstiä kertynyt ainakin 130 sivua.

Voitte poistaa molemmat sivuni maksettuanne käyttämättä jääneen osuuden maksamistani maksuista.  
Vastaukset:
 
Hei Juhani Korpela,

Kiitos viestistäsi.

Ymmärrän tyytymättömyytesi, pahoittelen tapahtunutta. Selvitän asiaa sensuurista vastaavan osastomme kanssa ja palaan asiaan mahdollisimman pian.
 Yst. XX


Hei Juhani Korpela,

Laskutuksemme kertoo voivansa hyvittää osan jäsenmaksuistasi, mutta sitä varten sivustot tulisi ensin poistaa. Haluatko poistaa sivusi itse vai haluatko että poistamme ne täältä meidän päästä?

Yst. terv.

Hei XX

Olkaa hyvä ja poistakaa ne molemmat  mahdollisimman pian. Osaatte sen varmaan paremmin kuin minä. Verkkotunnukset saanen pian käyttööni.

Vastaus:
Hei Juhani Korpela,

Kiitos viestistäsi.

Molemmat sivusi on nyt poistettu, ja siirrän asiasi laskutukseemme.

Mukavaa kesää,
Yst. XX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti